Category Archives: News

Touko Aalto: Läntinen näköharha ja Ukrainan kriisi

Venäjän toiminta Ukrainassa on kansainvälisen oikeuden vastaista ja tuomittavaa. Venäjän toimintaa ei tule missään tapauksessa hyväksyä, mutta Venäjän toimintaa täytyy pystyä ymmärtämään. Jos emme ymmärrä Ukrainan konfliktin syitä, Venäjän sisäisiä valtarakenteita ja taustalla vaikuttavia tarkoitusperiä, emme pysty esittämään ratkaisuja, jotka rauhoittaisivat tilanteen. Jos katsomme Venäjän toimia omien linssiemme läpi, katsomme harhaan.

Read More

Keski-Suomen Vihreät: Nuoret mukaan nuorisotakuun toteutukseen

Keski-Suomen Vihreät vaatii nuorille merkittävämpää roolia nuorisotakuun edistämistä pohtivissa työryhmissä Keski-Suomen alueella. Tällä hetkellä monet asiasta päättävät ovat liian etäällä nuorten arjesta, eivätkä näin ollen hahmota koko todellisuutta. Nykyisiin ja perusteilla oleviin työryhmiin on kutsuttava kattava joukko nuoria eri oppilaitosten oppilaskunnista, urheilu- ja harrasteseuroista, sekä muista nuoria yhdistävistä yhteisöistä.

Read More

Vihreät kritisoivat kaupan suuryksiköitä

Konnevedelle tänään perjantaina 3.5. kesäkokoukseensa kokoontuneen maakuntavaltuuston esityslistalla keskeisin kohde oli 4. vaihemaakuntakaava (vähittäiskaupan suuryksikköjen sijoittuminen ja siihen liittyvä alue- ja yhdyskuntarakenne, virkistys- ja matkailualueet sekä puolustusvoimien melu- ja suoja-alueet.) Vihreiden maakuntavaltuustoryhmä jäi yksin kritisoidessaan kyseistä vaihekaavaa ja siitä erityisesti keskeisintä kohdetta, vähittäiskaupan suuryksikköjä ja niiden sijoittumista. Vihreä ryhmä olikin ainoa, joka piti päätöksen kohteena […]

Read More

Päijänne Unescon biosfäärialueeksi

Maakuntavaltuustoaloite 3.5.2013 Vihreät Päijänne Unescon biosfäärialueeksi Esitämme, että Keski-Suomen liitto yhdessä Päijät-Hämeen liiton sekä Keski-Suomen ELY-keskuksen ja Hämeen ELY-keskuksen kanssa tekee aloitteen Unescon biosfäärialueen statuksen saamiseksi Päijänteen kehittämisalueelle. Biosfäärialueen status on hyvä kansainvälinen aluekehittämisen väline. Biosfäärialue on valmis kansainvälinen tuotemerkki – toiminta perustuu YK:n Unescon Man and the Biosphere (MAB; Ihminen ja biosfääri) -tiedeohjelmaan. Biosfäärialueet […]

Read More

Touko Aalto mukaan Vihreiden varapuheenjohtajakilpaan

Jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Touko Aalto lähtee mukaan Vihreän liiton varapuheenjohtajakilpaan.  Aalto ilmoitti ehdokkuudestaan Keski-Suomen Vihreiden kevätkokouksessa Jyväskylässä lauantaina 6.4. Hän on toiminut Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2008 lähtien ja työskentelee tällä hetkellä kansanedustaja Jani Toivolan eduskunta-avustajana. Vihreät valitsevat uuden johdon puolueelleen toukokuun lopulla Espoossa pidettävässä puoluekokouksessa.

Read More